Breid je persoonlijk en zakelijk netwerk uit

Online netwerken op Social Media is niet veel anders dan Offline netwerken. Het Offline netwerken is persoonlijker, netwerken op Social Media is zakelijker en meer “to the point”. Ook via Social Media kun je elkaar beter leren kennen zodat je weet wat de andere leden doen, welke makt zij bedienen, wat zij voor jou kunnen betekenen en wat jij voor de andere leden kan betekenen. Echt netwerken dus, maar dan via je computer of smartphone.

Elkaar beter te leren kennen door ook eens op de website van andere deelnemers te kijken, het persoonlijk profiel op LinkedIn, Facebook, Instagram en indien aanwezig de bedrijfspagina te bekijken. Natuurlijk is het de bedoeling dat je andere Promote Your Post deelnemers vraagt een connectie op LinkedIn, Facebook en/of Instagram te maken.

Het netwerken begint in je Comment 2 Promote cyclus waar je dagelijks een Comment ontvangt op jouw Post en een Comment geeft op een Post van een andere deelnemer. Doe je mee in gelijktijdige cyclussen zal je netwerk blijven groeien.

“Zo werkt LinkedIn en Promote Your Post aan het vergroten van je bereik ”

Netwerken op social media werkt net even anders als het offline netwerken. Waar je bij offline netwerken alleen maar contact hebt met degene die je spreekt of direct gesproken hebt, wordt je Post direct getoond aan de leden van het netwerk van de ‘persoon’ die je Post van een Comment hebben voorzien.

Belangrijk om te weten is, dat je eigen bereik wordt bepaald door je SSI (Social Selling Index) van LinkedIn, hoe dat werkt leggen we elders op deze website uit. Globaal bereikt je Post +/- 5% tot 15% van je 1ste Connecties. Heb je 500 Connecties, dan heb je een autonoom bereik van 25 tot 75 Connecties, meetbaar als views. Heb je 1000 of meer Connecties worden dat 50 tot 150 views.

Een Comment wordt door LinkedIn als een “Post” gezien, dus elke keer dat jij een Comment ontvangt wordt het netwerk van de “gever” hierover geïnformeerd, zo wordt jou bereik vergroot. Voor de “gever” van een Comment wordt zijn / haar SSI beter omdat hij / zij informatie deelt. 

Een Promote Your Post groep bestaat minimaal uit 10 deelnemers en maximaal uit 21 deelnemers, er vanuit gaande dat elke deelnemer +/- 500 Connecties heeft, heb je een potentieel bereik van 250 tot 1500 views. Met een SSI waarde van 65 tot 75 kom je vrijwel zeker op meer dan 1000 views.